Lintusäätiedote Tringan alueelle 11.-13.5.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote: 

Hyvään muuttosäähän tulee katkos viikonlopuksi, sitten taas paranee.

pe: Enimmäkseen kohtalaista, merellä navakkaa lounaanpuoleista tuulta. Enimmäkseen pilvistä ja yöllä jatkuvaa sadetta, joka loppuu lännestä alkaen aamulla. Päivällä ja illalla uudestaan ajoittaista sadetta. Melko hyvää arktisen muuton etenemiselle ja yömuuton pudotussäätä.

la: Aamulla navakkaa, merellä jopa kovaa lounaistuulta, joka päivällä kääntyy lännestä alkaen luoteeseen ja vain hiukan heikkenee. Kuuroittaisia sateita iltapäivään asti. Koleaa. Yöllä ja aamulla vielä kohtalainen arktikasää. Erinomainen pudotussää erityisesti kahlaajille, loppupäivä huonoa muuttosäätä.

su: Suomeen muodostuu korkeapaineen selänne. Sää on aamulla erittäin kylmä, muuten poutainen ja heikkotuulinen (paitsi reipas merituuli päivällä todennäköinen) ja selkeä tai puolipilvinen. Aamulla kohtalainen, illalla hyvä muuttosää.

ma epävarma vielä: Eteläinen virtaus ja muuttosää on oikein hyvä sekä arktikalle että yömuuttajille.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin