Virolahden Arktika-päivät lähestyvät

Kymenlaakson Lintutieteellinen Yhdistys KyLY ry järjestää jälleen Virolahdella perinteeksi muodostuneet Arktika-päivät.
Tänä vuonna Arktika-päivät ottaa varaslähdön jo lauantaina 12.5. klo 14, jolloin aukeaa Lintumaalareiden yhteisnäyttely Virojoen Rajasalissa. Töitään Virolahdelle tuovat Hanna Aalto, Kari Eischer, Dick Forsman, Jussi Heikkilä, Matti Kapanen, Jari Kostet, Juho Könönen, Seppo Leinonen, Esko Railo, Kenneth Rosenlund, Pekka Saikko, Hannu Sarvanne ja Pekka Suhonen. Näyttely on avoinna kahden viikon ajan 12.–26.5. klo 12–18 ja 26.5. klo 12–15.
Varsinaiset Arktika-päivät ovat 16.–19.5. Hurpun niemen tyvellä. Tapahtumapaikalla on myynnissä Lintuvarusteen kirjoja sekä paikallisia tuotteita. Kahvila on auki aamusta iltapäivään. Lintuoppaita on paikalla joka päivä. Helatorstaina klo 14 Roni Väisänen pitää Virolahden kirkolla Pitäjäntuvalla Arktika-koulua, jossa opiskellaan määrittämään muuttavia lintuja, tutkitaan muuttoparvien erilaisia muotoja ja opiskellaan ääniä näytteiden avulla. Foto Fennican Mikko Kataja esittelee optiikkaa rannassa to-la klo 10–13 ja on paikalla myös torstaina Pitäjäntuvalla.
Lisätietoja www.virolahti.fi ja www.kyly.fi.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin