Kevään ensimmäinen lintusäätiedote!

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Hieman keväisempi tuulahdus on odotettavissa lähipäivinä, mikä tuonee lisää ensimmäisiä muuttajia. Etelä-Ruotsi on lumeton, ja siellä päivälämpötilat ovat viikolla jopa yli +8, mikä yhdessä läntisten tuulten kanssa vauhdittaa muuttolintuja. Vaikka muuttosää olisi hyvä, monet saapujat tosin pysähtyvät lounaisimpaan Suomeen ihmettelemään pälvettömiä paksuja hankia.
Ti: Aamulla lännestä sakeaa lumi- ja räntäsadetta, joka lakkaa iltapäivällä lännestä alkaen; navakkaa etelätuulta, joka heikkenee illaksi ja kääntyy länteen. Huono muuttosää, paitsi Hangossa myöhään iltapäivällä.
Ke: Poutaa, puolipilvistä tai selkeää, enimmäkseen kohtalaista länsiluoteista tuulta ja päivällä suojaa. Kohtalaista muuttosäätä ja, jos on selkeää, merikotkia voisi liikuskella.
To: Enimmäkseen kohtalaista lännenpuoleista tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä, ehkä vähän sadetta, lauhaa, hyvä muuttosää.
Viikonlopun arvio: Kylmänilmanpurkaus luoteesta, joka kääntyy pohjoisen kautta koilliseen ja heikkenee mutta samalla ilmamassa kylmenee entisestään. Hyvää ulkoilu- mutta vaisua muuttolintusäätä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin