Haahkakilpailu – Ejdertävling!

Hangon lintuaseman ja Aronian haahkatutkimusryhmän yhteiseen haahkan saapumispäivän veikkaukseen saatiin kaiken kaikkiaan 324 vastausta (viime vuonna 211). Valtaosa veikkauksista oli luonnollisesti etelärannikolta, mutta kisaan oli osallistuttu myös mm. Juukasta, Kokkolasta, Oulunsalosta, Rovaniemeltä, Oslosta ja Brysselistä.

Eniten veikkauksia sai yllättäen karkauspäivä, jolle osui peräti 34 veikkausta. Ilmeisesti leudosta alkutalvesta oli päätelty, että saapumispäivä olisi tänä keväänä aikaisempi kuin viime vuonna. Jäästä ei tällä hetkellä ole asemalla vielä tietoakaan, mutta jo ensi viikon vaihteessa pakkasen pitäisi kiristyä tuntuvasti. Lopputalvi näyttää miten kilpailussa käy! Järjestäjät toivottavat kaikille hyvää vuoden alkua, ja nyt jäädään innolla odottaman milloin ensimmäinen juhlapukuinen haahka nähdään asemalla!

Kaikkien vastanneiden veikkauspäivämäärät on esitetty alla olevaan kuvaajaan.

Hangö fågelstations och Aronias ejderforskningsgrupps gemensamma tävling, vars mål är att gissa ejderns ankomstdatum, har lockat i sin helhet 325 bidrag (förra året 211). Majoriteten av svaren var från sydkusten, men gissningar kom även från Juga, Karleby, Oulunsalo, Rovaniemi, Oslo och Bryssel.Något överraskande fick skottdagen flest gissningar (hela 34). Uppenbarligen tänker sig folk att den milda vintern leder till en tidigare ankomst än förra våren. I denna stund finns ingen is vid fågelstationen, men redan nästa vecka lär kylan bli betydligt strängare. Slutet av vintern visar tävlingens slutresultat! Arrangörerna önskar alla en god början på det nya året. Nu är det bara att vänta tills den första gudingen i sommardräkt uppenbarar sig på fågelstationen!Alla gissningar av ankomstdatum är visade i diagrammet nedan.

haahka2012kuvaaja.png

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin