Tringan ja BirdLifen mielipide sunnuntain HBL:ssä allin kevätmetsästykseen liittyen

Eilen julkaistiin HBL:ssa Tringan ja BirdLifen mielipide allien kevätmetsästykseen liittyen vastauksena samaisessa lehdessä 23.11.julkaistuun mielipidekirjoitukseen, jossa otettiin kantaa allien kevätmetsästyksen puolesta.

Keskustelu pohjautuu HBL:ssä 15.11. julkaistuun Peter Buchertin kirjoittamaan artikkeliin, jossa kerrotaan Tringan ja BirdLifen tänä syksynä järjestämistä allilaskennoista Tringan alueen saaristossa sekä Uudenmaan Riistakeskuksen Tringan alueelle myöntämistä poikkeusluvista metsästää alleja keväällä.

Mainitut poikkeusluvat oli myönnetty sillä perusteella, että lupaviranomainen katsoi, ettei alli ole metsästettävissä syksyllä normaaliin metsästysaikaan ja ettei näin ollen vaihtoehtoa kevätmetsästykselle olisi. Tringan ja BirdLifen laskentojen perusteella näyttää kuitenkin päinvastoin siltä, että alli esiintyy runsaana saaristossa syksyllä, eikä lajin metsästäminen keväällä tällä(kään) perusteella olisi mahdollista. Allilaskentojen tuloksista on luvassa raportti vuoden viimeisessä Tringa-lehdessä.

Tringa valitti keväällä mainituista allin poikkeusluvista maaseutuelinkeinojen valituslautakuntaan, jossa asian käsittely on edelleen kesken.

Tringan ja BirdLifen mielipide löytyy täältä:

http://hbl.fi/opinion/lasares-brev/2011-11-25/det-ar-dags-att-avsta-fran-varjakten

Mielipidekirjoituksen olivat laatineet Seppo Vuolanto ja Teemu Lehtiniemi.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin