Asemanpinna #306!

Tänään koettiin asemalla hieno lintupäivä! Jo yö enteili hyvää, sillä verkoista saatiin neljä sarvipöllöä sekä suo- ja varpuspöllö. Meno kiihtyi heti aamusta.

Kalle Mellerin komppaus Gåsörsuddenia kohden pysähtyi Kalskärsbergetille, jossa taksui ruskouunilintu. Koko aseman miehityskaarti kutsuttiin koolle, ja lintu ehdittiin havaita ennen sen katoamistemppua ruovikkoon. Kallen ja Aatun retki jatkui Gåsörsuddenille, josta löytyi ensin tunturikiuru ja heti perään harmaasirkku, joka oli asemalle uusi laji (nro 306). Harmaasirkku onnistuttiin teemailemaan verkkoon ja rengastettiin. Päivää piristivät vielä mm. 4+1 nuorta pikkukajavaa muutolla sekä paikalliset kolme suopöllöä ja yksi sarvipöllö. Illan ensimmäinen pöllörengastus (sarvipöllö) oli tosiasia jo kuuden jälkeen, joten lisää lienee pian tiedossa. Päivän runsain muuttaja oli tilhi, joita nähtiin yli 1200m. Marraskuussakin näkee siis lintuja!

 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin