Lintusäätiedote 1.-5.11.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Loppuviikolla purkautuu arktista ilmaa pohjoisesta Venäjälle, mutta kylmä vain hipaisee Itä-Suomea – liikkeellä voi silloin olla Jäämeren lintuja. Uudellamaalla näyttäisi viivyttelijöitä ja loppuviikolla erityisesti kaakosta tulevia harvinaisuuksia suosiva lämmin virtaus jatkuvan edelleen ainakin seuraavat 6 vrk. Vahva korkeapaine Suomen itäpuolella pitää sään joka päivä myös poutaisena ja retkeilyä suosivana. Kuitenkin yleinen matala alapilvi estää havainnointia ylöspäin ja vaimentaa esim. kotkamuuttoa.
Ti: Enimmäkseen heikkoa lounaanpuoleista tuulta, puolipilvistä-pilvistä.
Ke: Enimmäkseen kohtalaista, merellä jopa navakkaa lounaanpuoleista tuulta ja pilvistä.
To: Heikkoa tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä.
Pe-su: Heikkoa-kohtalaista kaakonpuoleista virtausta.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin