Lintusäätiedote Tringan alueelle 11.-14.10.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Syksy etenee, ja muuttajat vähenevät. Loppuviikolla hyvää tyhjennyssäätä on tulossa viileän pohjoisvirtauksen muodossa. Vienanmeren seudulla satelee ajoittain jo räntää ja lunta.

Ti-ke: Mantereella enimmäkseen heikkoa-kohtalaista, merellä ajoittain (etenkin iltapäivisin ja Hangon suunnalla) navakkaa lännenpuoleista tuulta. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja kohtalainen kuurosateiden mahdollisuus. Kohtalainen aamumuuttosää.

To-pe: Pohjoisenpuoleista viileää virtausta sekä Uudellamaalla että Suomen koillis- ja itäpuolella, enimmäkseen poutaa ja vähitellen yhä selkeämpää. Erinomaista muuttosäätä kaikille linturyhmille, myös alleille ja tundrahanhille, mutta tuulen suunnan takia tämäkin arktinen muutto menee taas valtaosaksi Suomen itärajan takana. 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin