Lintusäätiedote 3.5.-5.5.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Vaikka kylmä ilmamassa vallitsee Suomessa vielä lähipäivinä, paranee muuttosää selvästi: Navakka pohjoinen tuuli lakkaa Itämerellä keskiviikkona ja kääntyy torstaiksi lounaaseen, mikä avaa arktisen muuton ensi rysäyksen ja patoutuneen yömuuton hanat. Toinen mielenkiintoinen asia on Pohjois-Venäjälle kaakosta levinnyt hyvin lämmin virtaus, joka kuhisee itäisiä harvinaisuuksia. Valitettavasti nykyisissä ennusteissa se pääsee vain lähelle Suomea keskiviikkona, mutta vetäytyy sitten takaisin itään. Idän lajeja voisi silti tulla loppuviikosta läpi, sillä virtaussuunta on suotuisa.
Ti: Heikkoa-kohtalaista idänpuoleista tuulta, Hangossa jopa navakkaa, joka heikkenee ja vaihtelee suunnaltaan illaksi. Pieni sadekuurojen mahdollisuus etenkin länsiosissa. Pilvisyys vaihtelevaa. Kohtalainen yömuuttosää, huono arktisen muuton sää (Itämerellä).
Ke: Heikkoa-kohtalaista koillisenpuoleista tuulta, joka heikkenee iltapäivällä ja muuttuu suunnaltaan vaihtelevaksi. Melko hyvä yömuuttosää, aluksi huono mutta iltaa kohti paraneva arktisen muuton sää. Sade-ennusteet hyvin erimielisiä eri ilmakehämalleissa: joko vähän kuuroja etupäässä lännessä tai paljon kuuroja kaikkialla.
To: Heikkoa-kohtalaista etelän ja lännen välistä tuulta, mahdollisesti ajoittain sadetta.Yömuuttosää erittäin hyvä illalla ja arktisen muuton sää koko päivän, joskin merellä on sumuriski. Hyvä mahdollisuus meriharakan, pikkukuovin ja mustalinnun kovalle muutolle, jopa massoille.
Loppuviikko: Korkeapaine vahvistuu, mutta samalla ehkä taas pohjoinen, jarruttava virtaus.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin