Tringa tiedottaa: Älä lähesty Forumin huuhkajanpoikasia

Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa r.y. tiedottaa: Jos Forumin huuhkajanpoikanen löytyy kadulta, on soitettava hätänumeroon 112 ja kierrettävä poikanen mahdollisimman kaukaa, kunnes tilanne on ohi.
Poikasta ei pidä lähestyä, sillä maahan pudonnutta poikastaan puolustava huuhkajaemo voi olla vaarallinen.
Helsingin keskustassa kauppakeskus Forumin katolla syntyneet kolme huuhkajanpoikasta alkavat olla niin suuria, että ne lähtevät lentoon minä päivänä tahansa. Eilen maanantaina 18.4. yksi poikasista löydettiin kadulta, josta se toimitettiin rengastuksen jälkeen turvaan pesäpaikalle.
Huuhkajanpoikaset ovat aluksi huonoja lentäjiä. Maahan pudonnutta poikasta ei pidä lähestyä, sillä emot saattavat hyökätä vihaisesti puolustamaan sitä. Poikasten lähestyminen saattaa myös pelästyttää ne liikkeelle, jolloin ne voivat päätyä liikenteen sekaan tuhoisin seurauksin.
Jos poikaset päätyvät kadulle tai muuten ihmisten lähelle, paikalle hälytetty Helsingin Pelastuslaitos ja petolintuasiantuntijat siirtävät ne ensi tilassa turvallisempaan paikkaan.
Tringa r.y. muistuttaa myös, että huuhkajia tai niiden pesäpaikkaa ei pidä lähestyä esimerkiksi valokuvaustarkoituksessa.
Lisätietoja:
Raimo Seppälä
Tringa ry:n kaupunkihuuhkajaryhmä 050-560 4861
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin