Lintusäätiedote 17-19.4.

 Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Kuivat ja poutaiset säät jatkuvat, koska korkeapaine kököttää Suomen S-SW-puolella. Keski-Euroopan kesäinen muuttosää voi tuoda tänne aikaisia saapujia, vaikka varsinainen lämmin putki ei tänne työnny pysyvästi.

Su: Enimmäkseen kohtalaista WSW-tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja melko hyvä muuttosää. Sisämaassa lämmintä, rannikolla pieni sumuriski. La-su yönä kovaa yömuuttoa.

Ma: Kohtalaista-navakkaa (Hangossa jopa kovaa) luoteenpuoleista tuulta, joka enimmäkseen lamauttaa muuton. Selkeää-puolipilvistä.

Ti: Kaunis ja heikkotuulinen aamu, erinomainen muuttosää, mutta lintumassoja ei välttämättä näy korkeuksista. Päivällä kohtalaista lounaanpuoleista tuulta ja edelleen erittäin hyvä muuttosää, mahdollisesti lisääntyvää pilvisyyttä. Jos kurkia vielä on jäljellä, niin tässä hyviä mahdollisuuksia.

Pääsiäisen sää vielä epävarma.

 

 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin