Lintusäätiedote 14.-17.3.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle 14.-17.3.:
Muutto edistyy hiljalleen, mutta retkisää on huomisen jälkeen niin upea kuin suomalainen kevättalvi voi tarjota, sillä korkeapaine asettuu Suomeen:
Ma: Aamulla enimmäkseen pilvistä ja heikkoa tuulta. Melko hyvä muuttosää, jos ei ole kovin matalia alapilviä tai sumua. Päivällä mahdollisesti lyhytaikaisesti vesi- tai räntäsadetta ja luoteeseen kääntyvää tuulta, joka voimistuu kohtalaiseksi. Illalla selkenevää.
Ti-to: Enimmäkseen selkeää, heikkotuulista paitsi ti aamupuolella vielä kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta, ke jälkeen heikonpuoleisia tuulia idän ja etelän väliltä. Päivisin muutama plusaste, öisin pakkasta 5-10 astetta. Loppuviikolla on pieni yö- ja aamusumujen sekä alapilvilauttojen riski. Vaikka paikallinen muuttosää on erinomainen, etenkin maa- ja merikotkille, hiirihaukoille ja ensimmäisille kurjille, ei muutto etene kauempaa etelästä ennen loppuviikkoa, sillä eteläisen Itämeren tasalla on navakka muuttoa jarruttava pohjoisen-idänpuoleinen tuuli.
 
Viikonloppuna on mahdollista, että korkeapaine jatkuu, ehkä jopa lounaisvirtauksen kera.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin