Lintusäätiedote 12.-17.4.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Ensin hyvää ja viikonloppuksi huononevaa muuttosäätä:

ma-ti: Yöllä heikkoa etelänpuoleista tuulta ja kovaa yömuuttoa.

ti: Heikkoa-kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä, poutaa. Aamulla pieni sumuriski mutta muuten erinomainen aamumuuttosää (osaksi hyvin korkealla). Aamulla oikein sopiva kurkien lähtösää Baltiassa, mutta iltapäivällä vastaan tulee Suomessa heikon kylmän rintaman pilviä ja illalla luoteeseen kääntyvä vastatuuli. Jos kurkia menee, niiden reitti voi siirtyä Hangosta itään lounaistuulen takia. Myös haukoille hyvä sää. Yömuutto kohtalaista.

ke: Heikkoa-kohtalaista luoteenpuoleista tuulta (iltapäivällä merituuli mahdollinen rannikolla). Poutaa ja selkeää-puolipilvistä. Vastatuuli verottaa muuttoa, mutta tuo myös linnut alas näkyville. Jos vastatuuli on heikko, menee haukkoja päivällä, jopa kurkia. Yömuutto kovaa illalla.

to: Heikkoa-kohtalaista,hiljalleen voimistuvaa lounaanpuoleista tuulta ja lisääntyvää pilvisyyttä. Todennäköisesti vielä poutaa. Erittäin hyvää muuttosäätä etenkin aamulla ja ehkä vielä päivälläkin.

pe-la (arvio): Matalapaine liikkuu hitaasti lännestä-luoteesta Suomen yli. Voimistuvaa etelätuulta sitten kylmän ilman virtausta lännen puolelta. Sateiden todennäköisyys suurehko, jopa räntää tai lunta. Muuton selvää jarruuntumista.

 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin