Lintusäätiedote 16.-18.3.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Kunnon kevätmuuttosää lähestyy Suomea loppuviikolla, mutta on epävarmaa pääseekö se tänne. Sen sijaan Keski-Euroopasta Etelä-Ruotsiin ja Baltiaan työntyy ke-pe muutolle erinomainen lounaisvirtaus, joka siellä sulattaa lumia ja työntää alkukevään muuttoa kohti Suomea.

ti: Enimmäkseen heikkoa pohjoisenpuoleista tuulta ja puolipilvistä-selkeää, aamulla mahdollisesti jokunen lumikuuro. Aamulla reilua ja päivällä heikkoa pakkasta. Petolinnuille hyvää muuttosäätä, mutta määrät vielä pieniä.

ke: Edelleen talvinen pakkaspäivä. Heikkoa-kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, enimmäkseen pilvistä ja ajoittain lumisadetta. Myötätuuli voi auttaa ensimmäisiä muuttajia.

to: Lounaisvirtauksen lähestyminen aiheuttaa meillä hiukan voimistuvia etelänpuoleisia tuulia ja sään lauhtumisen lähelle nollaa. Todennäköisimmin pilvistä ja ajoittain lumisateista, mikä vaimentaa ensimmäisten muuttajien tuloa.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin