Lintusäätiedote 4.-8.3.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle ajalle maanantai 4.3. alkaen:

Hei

Lounainen leuto virtauspulssi saapuu meille huomenna iltapäivällä mutta kestää vain noin vuorokauden verran. Luminen maisema pysäyttää muuttajat tehokkaasti, mutta joitakin innokkaita ensitunnustelijoita voi saapua, etenkin keskiviikkona. Lumet sulavat vauhdilla Keski-Euroopassa, Etelä-Ruotsissa ja Lounais-Baltiassa ja virtaus käy etelästä-lounaasta, mikä siirtää lintuja siellä lähemmäs Suomea.

ti: Kohtalaista, merellä ajoittain navakkaa kaakkoistuulta, joka päivän kuluessa kääntyy lounaaseen; pilvistä ja pieni lumisateen mahdollisuus. Jos pilvi on kovin alhaalla roikkuva sumupilvi, ei muuttoa.

ke: Kohtalaista leutoa länsilounaistuulta, joka merellä päivällä navakkaa. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja hyvä ensimuuttajien sää.

to-pe: Kylmää talvista ilmamassaa saapuu luoteesta. Erittäin hienoa heikkotuulista ja kaunista ulkoilu- ja retkisäätä, mutta kylmää; yöllä kunnon pakkasta. Muutto ei yleisesti etene, mutta silti hyvää maa- ja merikotkan menosäätä.

Jatkoarvio: Kylmä talvinen säätyyppi jatkuu. Muutto ei vauhditu.

terv.
Jarmo K

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin