Pihabongaus lähestyy

BirdLife Suomi järjestää Pihabongaus-tapahtuman tammikuun viimeisenä viikonloppuna 30.–31.1. Tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla ja ilmoitetaan havainnot BirdLifelle.

”Perinteisesti Pohjois-Suomessa on oltu väestömäärään nähden erityisen ahkeria pihabongaajia, mutta saa nähdä, miten käy nyt, kun etelässäkin on kunnon talvi”, BirdLifen tiedottaja Lauri Hänninen sanoo.

Tänä talvena erityisen mielenkiinnon kohteena ovat viherpeipot, sillä lintujen loistauti on vähentänyt viherpeippokantaa.

Pihabongauksen tarkoituksena on innostaa ihmisiä tarkkailemaan lähiluontoa. Samalla välitetään tietoa lintujen suojelusta ja kerätään tietoa maamme talvisesta linnustosta.

Havainnot voi ilmoittaa osoitteessa www.pihabongaus.fi. BirdLife julkaisee verkkosivuillaan alustavaa tietoa Pihabongauksen tuloksista 1.2. ja lopulliset tulokset helmikuun aikana.

Pihabongaus järjestetään Suomessa nyt viidettä kertaa. Viime vuonna 15 000 ihmistä tarkkaili lintuja 10 000 pihalla. Tapahtuman suojelija on tasavallan presidentti Tarja Halonen.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin