Vihdoin klassinen pöllöyö!

Monen tuulisen ja sateisen yön jälkeen sään herrat olivat suosiollisia. Perjantain vastaisena yönä tuuli tyyntyi jo illasta. Sen kunniaksi jätettiin lintuverkot pyynti myös pimeän laskeuduttua. Olosuhteet olivat mitä otollisimmat ns. klassiselle pöllöyölle!

Tyynen kelin ja sataman valojen avustuksella aseman väki pystyi ihmetelemään bunkkerilla öistä muuttoa. Punarintoja, punakylkirastaita, laulurastaita muutti harvakseltaan, ja yömuutolla havaittiin myös pari metsähanhiparvea sekä kolme tylliä. Sarvipöllöjä havaittiin yhteentoista mennessä kolme, joista kaksi löytyi killumasta verkosta puoleen yöhön mennessä. Kello kahden rundi muutti kuitenkin rauhalliselta vaikuttaneen tilanteen. Verkkokierrosvastaava Pasi Pirisen soitto asemalle klo 2.15 toi säpinää unenpöpperöisiin miehittäjiin: "Täällä on verkoissa 13 pöllöä, neljää lajia ja mulla on lintupussit loppu." Rundin lopullinen saldo oli 12 varpus-, 2 helmi- ja 2 sarvipöllöä sekä ulkopuolinen viirupöllökontrolli. Kierrosta tehdessä kuului varpuspöllön skaalalaulua ja kitinää vähän väliä metsistä! Loppuyöstä saatiin vielä pikkupöllöjä joka rundilla, ja aamun sarastaessa yön loppusaldo näytti seuraavaa: varpuspöllö 29, helmipöllö 5, sarvipöllö 4 ja viirupöllö 1. Syksyn varpuspöllösumma on jo liki 100 rengastusta, ja mikäli vanhoihin tietoihin on luottamista, parhaat ajat ovat vielä edessä.

 

 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin