Lintumatka Saksaan Vattimerelle

30 syyskuun - 9 lokakuun
Ladataan Tapahtumat

Vattimeri on Saksan, Tanskan ja Hollannin rannikoille levittäytyvä vuorovesialue Pohjanmeren kaakkoisosissa. Alue on kansainvälisesti tärkeä hanhien, vesilintujen ja kahlaajien muutonaikainen lepäilyalue, minkä lisäksi myös sen pesimälinnusto on huikea.

Tringan syksyinen retki Vattimerelle  suuntautuu Saksaan, missä suuntaamme ensin Hoogen saarelle ja loppuhuipentumana vieraillaan Helgolandin kuuluisalla lintuasemasaarella. Lokakuun alussa alueella on vielä monipuolisesti esimerkiksi etelään suuntaavia kahlaajia, mutta sinne on jo saapunut talvehtijoita pohjoisempaa. Yleisiä lajeja tuohon aikaan ovat muun muassa sepelhanhi, ristisorsa, haapana, meriharakka ja tundrakurmitsa. Myös monenlaisia lokkilintuja on nähtävillä ja avosettien ja kapustahaikaroidenkin pitäisi vielä olla paikalla. Helgolandilla voi vastaan tullakin sitten melkein mitä vaan, esimerkiksi monia Siperiasta harhautuvia varpuslintuja nähdään saarella juuri tähän aikaan.

 

Kenelle: Retki on vain Tringan jäsenille. Osallistujilla tulee olla retken ajan voimassa oleva matkavakuutus.

Oppaana: Harri Hölttä sekä paikallisoppaat Saksassa

Ajankohta: 30.9.-9.10.2022. Finnlinesin laiva lähtee Vuosaaren satamasta perjantaina
30.9. klo 16.15. Satamassa tulee olla vähintään tuntia ennen laivan lähtöä. Paluu Vuosaareen sunnuntaina 9.10. aikataulun mukaan klo 10.

Retken hinta: 1450 euroa (+ auton kulut)/henkilö, mikäli saadaan järjestymään kimppakyydit. Mikäli Saksasta joudutaan vuokraamaan pikkubussi, tämän kulut lisätään vielä retkimaksuun.  Retkimaksu sisältää opastuksen, laivamatkat Helsingistä Travemündeen ja takaisin 2 hengen hytissä sekä majoitukset 6 yötä 4 eri kohteessa 2 hengen huoneissa, Saksassa saarille johtavien lauttojen maksut ja paikallisten oppaiden opastusmaksut. Mahdollisuus myös varata ennakkoon ateriapaketti laivamatkoille hintaan yht. 140 e. Ateriapaketti sisältää kolme ateriaa per suunta.

Lisäksi tulevat auton kulut ja ateriakulut.

 

Ilmoittautuminen oheisen linkin kautta viimeistään 10.8. Maksa ilmoittauduttuasi 3 päivän sisällä varausmaksu 100 e Tringan retkitilille FI0215723000351585. Kirjoita maksun viestikenttään “Saksan matka 2022” sekä maksetun retkeläisen/maksettujen retkeläisten nimet. Loppumaksusta saat tarkemmat ohjeet myöhemmin.

 

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/yv7oqspts8igs

 

 

Retkipaikkojen täytyttyä voit ilmoittautua jonoon seuraavan linkin kautta:

 

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/p2qr3wjzgyvh

Ilmoittautumisen peruutus: Matkaan liittyviä maksuja, esim. hotellien varausmaksuja, laivapaikkamaksuja maksetaan viikkoja ennen matkaa.

Jos perut osallistumisesi vähintään 6 viikkoa ennen matkaa, maksamasi retkimaksut palautetaan. Jos perut ilmoittautumisesi 23.8. tai sen jälkeen kaikkia maksuja ei palauteta vaan palautussumma riippuu siitä, miten palautuksia saadaan esim. hotelleista. 15.9. tai sen jälkeen tulleista peruutuksista retkimaksuja ei palauteta. Saat tarvittaessa Tringan taloudenhoitajalta vahvistuksen maksetuista retkimaksuista ja voit hakea korvausta matkan peruuntumisesta vakuutusyhtiöstäsi.

Tiedustelut: opastukset@tringa.fi

Tiedot

Alkaa:
30 syyskuun
Loppuu:
9 lokakuun
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Vuosaaren satama
Vuosaaren satama
Helsinki, Finland
+ Google Map
Kirjoita jotakin