Lintumatka Azoreille

9 lokakuun
Ladataan Tapahtumat

ALUSTAVAT PÄIVÄMÄÄRÄT, TIEDOT TARKENTUVAT VUODEN 2022 KEVÄÄN AIKANA.

Kierrämme kolmen saaren, Sao Miguelin, Terceiran ja Floresin lintupaikkoja ja upeita nähtävyyksiäkin läntisten lintuharvinaisuuksien (lähinnä kahlaajien ja sorsalintujen) päämuuttoaikaan. Myös varpuslintuosastolla saattaa olla odotettavissa yllätyksiä.

Lisäksi käymme tutustumassa kotoperäisen azorientulkun pesimäalueeseen. Azoreilla on lokakuun alkupuolella usein vielä paikallisia ruusutiirojakin.  Niiden lisäksi on mahdollista havaita kottaraisen, mustarastaan, peipon, hippiäisen, sepelkyyhkyn ja hiirihaukan kotoperäisiä alalajeja.

 

Ulappalintuja näemme saariltakin, mutta lähemmin niihin tutustumme valas- ja liitäjäretkellä, joka tehdään Floresin saarelta käsin järeällä kumiveneellä. Matka riippuu paljolti säistä. Lisäksi merenkäynti on usein voimakasta, joten osallistuminen meriretkelle on vapaaehtoista ja veloitetaan vain mukaan lähtijöiltä.

 

Siirtymiset retkellä tehdään kävellen ja pikkubussilla. Maasto on enimmäkseen pikkukengillä kuljettavaa, mutta maastokengät suositeltavia. Koska tällä retkellä on paljon siirtymiä paikasta toiseen, pyydetään retkelle lähtijöiltä maltillista määrää matkatavaroita.

 

Sää on lokakuussa varsin vaihteleva. Saattaa olla hyvinkin lämmintä, sumuista, tuulista tai vesisateista. Päivälämpötilat ovat lokakuussa yleensä yli 20 astetta. Suomalainen loppukesän ja alkusyksyn vaatetus on hyvä, ei ihan sortsikeliä, mutta toppavaatteitakaan ei tarvita.

 

Hotellit ovat keskitasoisia majoituksia, joihin ei pääsääntöisesti kuulu aamiaista. Hotellien varauskirjat eivät ole vielä auki vuodelle 2021, joten ne valitaan myöhemmin.

 

Retki on vain Tringan jäsenille. Retkellä on oltava voimassa oleva matkavakuutus. Max 7 osallistujaa. Retki toteutetaan, jos sille ilmoittautuu vähintään 6 lähtijää.

 

 

Oppaana: Tero Linjama

Lähtöpaikka: Helsinki-Vantaan lentoasema

Retkiaika: Tarkat ajat ilmoitetaan osallistujille myöhemmin

Retken hinta: Noin 1950 e. Maksu tarkentuu ja tiedotetaan osallistujille, kun lentohinnat varmistuvat. Retkimaksu sisältää lennot, majoituksen 2 hh:ssa, autonvuokran, polttoaineet, autovakuutuksen, kuljetuksen, opastuksen, ilmastokompensaatiomaksun (Suomen luonnonsuojeluliiton Madagascarin metsittämisprojekti). Yhden hengen huoneen lisämaksu noin 350 e. Kirjoita ilmoittautumisen kommenttikenttään, jos haluat yhden hengen huoneen. Vapaaehtoinen merimatka maksetaan vasta paikan päällä. Lisäksi osallistujilta kerätään retken aluksi käteiskassa 30 e per osallistuja, jolla maksetaan matkalla menoja, joista on vaikea saada kuittia, esim. mahdollisia tietullimaksuja yms.

Ilmoittautuminen: Retki on tällä hetkellä täynnä, koska retkipaikka annetaan ensisijaisesti vuoden 2020 vastaavalle retkelle ilmoittautuneille. Tämä retki jouduttiin perumaan.

Jonoon voi ilmoittautua: opastukset@tringa.fi

Tiedustelut: opastukset@tringa.fi

Ilmoittaudu tähän tapahtumaan

Tämä tapahtuma on täynnä. 0 paikkaa vapaana

Tiedot

Päivämäärä:
9 lokakuun
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Helsinki-Vantaan lentoasema
Parkkitie
Vantaa, 01531 Finland
+ Google Map
Kirjoita jotakin